Sherrydieet

Het sherrydieet is een dieet dat al lang bestaat. Het dieet heeft zijn bekendheid te danken aan het feit dat koningin Juliana in de jaren ’70 ermee probeerde af te vallen en.. succes had!

Zoals de naam al doet vermoeden, drink je bij het sherrydieet inderdaad sherry. Je eet wat je normaal eet, alleen eet je nu slechts de helft op. Bij iedere maaltijd nuttig je dan 1 tot 2 (liefst 2) glazen sherry. Verder drink je veel zwarte koffie, om op deze manier zo enigszins op de been te kunnen blijven. Al met al komt dit op een calorie-inname van iets minder dan 1000 calorieën per dag. Door de calorie-inname te beperken, is het de bedoeling dat je lichaam je vet gaat verbranden om zo toch energie te verkrijgen.

Dat je afvalt met dit dieet is logisch. Dit komt doordat je weinig calorieën binnen krijgt. Zodra je stopt met het dieet zul je dan ook je leefgewoontes moeten aanpassen, anders zal je lichaam direct weer gewicht vasthouden. Kijk dus uit voor het jojo-effect.

Sherry bevat 15% alcohol. Hierdoor spreekt het voor zich dat dit dieet zeer ongeschikt is. Ondanks dat je dit dieet waarschijnlijk makkelijk kunt volhouden (want wie denkt er met zulke hoeveelheden alcohol nog aan grote maaltijden?), is het erg ongezond. Je krijgt langdurig veel alcohol binnen. Op de lange termijn tast dat de werking van je hersenen aan. Verder is het onmogelijk om tijdens dit dieet auto te rijden of machines te bedienen. Ook kan het je lever aantasten of zorgen voor een hoge bloeddruk.

Het sherrydieet is dus niet geschikt om te volgen als je op een verantwoorde manier wilt afslanken.

Geplaatst in Dieet informatie Getagd met ,