Zuiverend dieet

Het zuiverend dieet is zoals de naam al zegt bedoeld om het lichaam te zuiveren en te ontdoen van afvalstoffen. Doordat deze afvalstoffen in je lichaam zitten kun je last krijgen van allerlei kleine kwaaltjes. Zo kun je last hebben van hoofdpijn, moeheid, depressiviteit, concentratieproblemen en irritatie. Mocht je last hebben van zulke kwaaltjes, dan kan het handig zijn om je lichaam eens een tijdje rust te gunnen en ervoor te zorgen dat die afvalstoffen je lichaam verlaten. Hierbij zijn er een aantal regels die je in acht moet nemen.

Alcohol, suiker, koffie en frisdrank moeten vermeden worden. Op deze manier krijgen de nieren en de lever rust. De nieren en lever zorgen er voor dat schadelijke stoffen uit je lichaam verwijdert worden. Belast je ze dus onnodig met alcohol, dan zullen ze minder goed andere schadelijke stoffen opsporen. Ook werkt je vetverbranding vele malen sneller als je geen alcohol of koffie drinkt en functioneert je spijsvertering beter.

Het zuiverend dieet is niet alleen een kwestie van schrappen. Je zult ook moeten toevoegen om je lichaam te reinigen en wel in de vorm van groente! Om je lichaam te zuiveren zul je veel groentes moeten eten. Ook fruit, volkoren producten en peulvruchten zijn erg gezond. Het beste kun je iedere maaltijd met een rauwkostsalade beginnen. Hierdoor zul je je sneller verzadigd voelen.

Dan is er nog het drinken. Het beste kun je een paar liter water per dag drinken. Dit zorgt er voor dat veel afvalstoffen de kans krijgen om weg te spoelen. Ook kruidenthee werkt zuiverend.

Het zuiverend dieet is niet echt bedoeld om mee af te vallen. Wel zul je er vast wat mee afvallen, aangezien je nog vooral dingen eet die gezond zijn voor je lichaam en de suiker laat staan. Dit scheelt vaak al een hoop kilo’s.