Waistline dieet

Wat is het?
Het Waistline dieet is een dieet dat geen gebruik maakt van poeders of slankpillen. Het programma gaat ervan uit dat als je weinig koolhydraten binnen krijgt, je minder glucose aanmaakt. Hierdoor gaat je lichaam meer vet verbruiken. Het dieet richt zich niet alleen op voeding, maar ook op bewegen, en het weerstaan van de verleiding van de vette snack. Je krijgt informatie over eten en bewegen, online begeleiding, en je kunt een aantal statistieken zelf bijhouden. Verder mag je zoveel proteïnesnacks eten als je zelf wilt, dus je krijgt geen hongerig gevoel. Het dieet bestaat uit verschillende fases: de eerste vier weken richten zich op het verlies van gewicht, de laatste twee weken richten zich op het aanpassen van de stofwisseling. Hiermee wordt het jojo-effect voorkomen.

Is het voor iedereen?
Het Waistline programma wordt afgeraden bij diabetes type 1 patiënten. Diabetes patiënten kunnen volgens de website van Waistline dit programma goed volgen, als ze zich strikt aan de regels houden. Ook mensen die mogelijk medische problemen krijgen door gewichtsverlies wordt aangeraden om eerst met de huisarts te overleggen.

Wat is het effect?
Het kan voorkomen dat je in het begin van het dieet hoofdpijn ervaart. De online begeleiding werkt motiverend, waardoor het gemakkelijker vol te houden is. Ook mag je onbeperkt proteïnesnacks eten, dus heb je geen hongergevoel Het dieet duurt zes weken, en richt zich op het veranderen van je eet- en beweeggedrag. Na die tijd zul je zelf een gezond eetpatroon vol moeten houden, en zorgen voor een gemiddelde hoeveelheid beweging. Het is mogelijk het dieet een aantal keer te herhalen.

Geplaatst in Dieet informatie Getagd met , ,