Vleesdieet

Het vleesdieet is geen populair dieet in Nederland. Het vleesdieet bestaat zoals de naam al zegt, uit vlees, vlees en niks anders dan vlees.
Erg eenzijdig dus en ook niet aan te raden. Als je het vleesdieet volgt, loop je een groot risico op een verhoogd cholesterol. Het is zeer belangrijk bij dit dieet extra voedingssupplementen te gebruiken om toch nog de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt om goed te kunnen blijven functioneren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het vleesdieet nare gevolgen kan hebben voor het menselijk lichaam. Het gebrek aan vitamine B12 kan leiden tot een vitamine B12-defiëncie. Ook kan er botontkalking en tanderosie ontstaan.

Het raw-vleesdieet is eventjes populair geweest, vooral onder bekende filmsterren. Raw is de Engelse benaming voor rauw en bij dit dieet nuttig je dan ook alleen maar rauw vlees. Het eten van rauw vlees kan nare gevolgen hebben omdat er veel slechte bacteriën in voorkomen, waar je logischerwijs erg ziek van kunt worden.

Wist je dat:
– Wetenschappers zich al jaren verbazen over het eenzijdige dieet van de Mazai, een Afrikaanse nomadenstam. Deze bevolking eet niks anders dan vlees, maar hebben toch geen last van hart- en vaatziekten.

Wil je afvallen met een dieet waarin veel vlees voorkomt dan raad ik je aan het Atkins dieet te volgen. Dit is toch een meer verantwoorde manier van afvallen en niet zo eenzijdig als het echte vleesdieet. In het Atkins dieet is vlees een belangrijk bestanddeel. Bij het Atkins dieet eet je geen koolhydraatrijk voedsel zoals pasta en brood, maar vooral veel vet zoals spek, boter, vlees en eieren. Je zou denken dat dit juist dikmakers zijn maar toch is bewezen dat je met het Atkins dieet veel gewicht kan verliezen.