Total wellbeing dieet

Het total wellbeing dieet is een dieet wat afkomstig is uit Australië en bedoeld is om u beter en fitter te gaan voelen. Door een aantal regels in acht te nemen is het echter ook geschikt om wat kilo’s mee af te vallen. Er is zelfs een boek op de markt over dit dieet, waarin veel informatie staat over deze manier van eten en leven. Er staan zelfs menu’s in voor 12 weken.

Hoe werkt het total wellbeing dieet?

Om dit dieet echt goed te volgen dient men het boek te kopen. Online is er niet echt veel van de menu’s terug te vinden of wat met nou eigenlijk wel of juist niet mag eten. Het is wel zo dat de menu’s bestaan uit afgewogen porties. Ook dient u per week 800 gram rood vlees en 400 gram vis te eten. In het dieet zitten menu’s met veel eiwitten, matige koolhydraten en weinig vezels en vet. Uiteraard dient ook dit dieet weer te worden gecombineerd met voldoende beweging.

Het dieet maakt gebruik van erg veel eiwitten. Deze geven u welliswaar een vol gevoel, maar geven daarnaast een heel hoge belasting voor de nieren. Omdat u in dit dieet weinig vezels binnen krijgt kunnen ook uw darmen problemen gaan geven als verstopping of diarree. Het dieet is erg populair in Australië, maar u kunt zich afvragen of deze risico’s het u waard zijn met dit dieet.