Sonja Bakker dieet

Het populairste dieet ooit mag wel het Sonja Bakker dieet genoemd worden. Waar komt die populariteit vandaan?
Waarschijnlijk omdat het bij veel mensen het gewenste resultaat heeft gegeven.
De basisprincipes van dit dieet worden gevormd door negen weekmenu’s die strikt opgevolgd dienen te worden. Indien men
dit negen weken volhoudt zal er gewichtsafname optreden. Het dieet bestaat uit drie hoofdmaaltijden en een aantal calorie-arme tussendoortjes. Het Sonja Bakker dieet bestaat uit weinig vet, en veel groente en vooral gevarieerd eten. Sonja Bakker zelf viel met deze methode meer dan 20 kilo af.

Voordelen dieet Sonja Bakker

De voordelen van dit dieet zijn dat je volgens een weekmenu eet. Je hoeft zelf dus niet te bedenken hoe je maaltijd eruit gaat zien, je eet volgens de menu’s uit het boek. Ook een voordeel is dat als je eens je dag niet hebt, een SAS-dag kunt instellen (Schijt-Aan-Sonja Dag), op deze dag houd je je niet aan het menu maar eet je eens een extra chocoladegebakje. Dit moet je ook af en toe in stellen om dit dieet vol te kunnen blijven houden. (Niet te vaak natuurlijk!)

Het Sonja Bakker-dieet is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en volwassenen als kinderen. Wel gelden er voor kinderen uiteraard andere menu’s dan voor volwassenen. En dit geldt ook voor mannen en vrouwen omdat mannen meer calorieën nodig hebben dan vrouwen doordat mannen in verhouding meer spiermassa hebben dan vrouwen.

Er bestaan 6 boeken van Sonja Bakker :

  • Bereik je ideale gewicht;
  • Gezond genieten met Sonja;
  • Bereik en behoud je ideale gewicht;
  • Verleg je grenzen met Sonja en Rik (Afrikaanse recepten);
  • Zomerslank met Sonja;
  • Bereik je ideale gewicht voor kinderen en tieners.

Op het Sonja Bakker-dieet is veel kritiek geweest omdat haar boeken erg commercieel ingesteld zijn, doordat er in de boeken met naam en toenaam genoemd wordt wat je moet eten. De boeken staan vol met reclame voor dure merken. Ook zijn tegenstanders van mening dat de Sonja Bakker-menu’s op langere termijn hart- en vaatziekten kan veroorzaken en doordat zij haar kennis heeft opgedaan door een opleiding als dietiste via het LOI.

Ondanks deze kritiek is het Sonja Bakker-dieet een succesformule geworden en heeft het veel mensen bewezen dat met dit dieet een gewenst resultaat bereikt kan worden.