Soepdieet

Het soepdieet is een in Nederland steeds meer opkomende dieetvorm. Met het soepdieet kan op een verantwoorde en veilige manier een hoop kilo’s verloren worden. Snel afvallen door veel soep te eten is niet direct de methode waar je als eerste aan denkt, maar kan desondanks erg effectief werken. Een van de sleutels tot succes is de grote hoeveelheid voedingsstoffen door de aanwezigheid van groenten in combinatie met de grote hoeveelheid water die van nature in soep aanwezig is.

Geschiedenis van het soepdieet

Het diëten met soep heeft zijn oorsprong in de hartproblematiek. Doordat het gevaarlijk kan zijn om aan het hart geopereerd te worden met overgewicht, werden verschillende afvalmethoden gebruikt om patiënten snel gewicht te laten verliezen.

Niet consumeren tijdens dieetperiode

Een aantal voedingsmiddelen is onverstandig om te nuttigen tijdens de soepdieetperiode:

  • Alcohol
  • Gezoete vruchtensappen
  • Koffie met suiker; hoewel u zwarte koffie prima mag drinken zult u merken dat u na enkele dagen soepdieet veel minder behoefte heeft aan cafeïne
  • Drankjes met koolzuur en zaken als Aquarius en andere “sportieve drankjes”

Ingrediënten basissoep van het soepdieet

Er is uiteraard veel te variëren qua ingrediënten van de soep. Veel deelnemers aan de meeste soepdiëten houden zich echter aan een aantal ingrediënten voor de basissoep: soepmix (verkrijgbaar in pakjes),wortelen, tomaten, uien, bleekselderijen en uiteraard het onvermijdelijke water. Even op smaak brengen met een bouillonblokje en een prima basisgroentesoep met veel voedingsstoffen.

Wanneer u een dergelijke soep 7 dagen achter elkaar eet, zult u merken dat u zo 5 kilo of meer (afhankelijk van uw persoonlijke situatie) zult zijn kwijtgeraakt. Houdt u er echter wel rekening mee dat dit geen oplossing tegen overgewicht voor de lange termijn is. Afgezien van het feit dat u na een tijdje geen soep meer kunt zien, kan het lang volhouden van dit dieet op termijn lange duur leiden tot ondervoeding.