Snel afvallen met het dieet van Dr Cohen

Het dr Cohen dieet is sterk in opkomst in de Benelux. Cohen gaat ervanuit dat obesitas (overgewicht) een probleem van de hormoonhuishouding is, en niet voortkomt uit een gebrek aan zelfdiscipline. Deelnemers aan het Cohen dieet worden daarom medisch getest en krijgen na die test een persoonlijk dieet, gebaseerd op onder andere hun bloedwaardes.

Wie is dokter Cohen?

Dokter Cohen is een ervaren arts die zich tijdens zijn medische carrière veel bezighield met cardiologie en gynaecologie, en was veel met onvruchtbaarheid bezig. Hij leidde het hoog in aanzien staande Wits Test Tube programma, dat duizenden onvruchtbare koppels aan kunstmatige inseminatie zou helpen. Een veel voorkomende oorzaak van onvruchtbaarheid was overgewicht, zo ontdekte Cohen. Hij kan met recht een specialist in snel afvallen genoemd worden. Veel beroemdheden hielden zich ook aan zijn dieet, zo hielp hij veel deelneemsters aan de “Miss Universe”-verkiezing met het bereiken van hun streefgewicht.

Hoe werkt het Cohen dieet

Het dieet is grotendeels gebaseerd op het snel verliezen van gewicht, vooral vet. De meeste ervaringen die wij gehoord hebben is dat er van uithongeren geen sprake is. Ook valt het dieet van Dr Cohen niet onder de diëten die op hoeveelheden kilojoules (KJ) zijn gebaseerd. De eetpatronen zijn uitgebalanceerd gekozen en bevatten geen grote hoeveelheden proteïnen. Zoals vaak wordt beweerd over Montignac, hoef je voor de methode van Cohen geen bijzondere etenswaren in huis te halen. Voor snel afvallen willen veel mensen niet veel tijd besteden, dus ook niet aan boodschappen doen. Het is toegestaan om alle soorten etenswaren te nuttigen tijdens het Cohen-dieet (vis, vlees, groenten, fruit, zuivelproducten, enz.). Welk dieet het beste bij u past, hoort u na uw eigen persoonlijke onderzoek.