Scarsdale dieet

Herman Tarnower is de bedenker van het Scarsdale dieetHet Scarsdale dieet duurt 2 weken en bevat 34,5% koolhydraten, 43% eiwitten en 22,% vet. Dit dieet is koolhydraat- en vetarm. Het Scarsdale dieet bestaat al sinds 1970. De ontwikkelaar ervan is Dr. Herman Tarnower. De doelstelling van dit dieet is om 9 kilo in 2 weken tijd te verliezen. Om dit doel te bereiken is het wel noodzakelijk dat dit dieet strikt volgens de aanwijzingen opgevolgd wordt. Bij dit dieet is het aan te bevelen extra vitamines, mineralen en eetlustonderdrukkende preparaten te nemen. Verder is het van groot belang bij dit dieet voldoende water te drinken. Zorg ervoor dat je dagelijks 1 1/2 tot 2 liter water drinkt. Op deze manier worden afvalstoffen goed afgevoerd en heb je minder kans op hoofdpijn.

Het Scarsdale dieet is niet moeilijk om te volgen. Wel zijn er een aantal zaken van groot belang. Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

  • Volg precies het dieet zoals is aangegeven, neem niet iets anders er voor in de plaats
  • Vermijd alcohol
  • Als tussendoortjes zijn alleen wortels en selderie toegestaan (onbeperkt)
  • De toegestane dranken zijn: koffie (zwart), thee, sodawater, suikervrije frisdranken (onbeperkt)
  • Salades uitsluitend bereiden met azijn citroen, mosterddressing of vinaigrette
  • Groenten zonder boter, margarine of ander vet bereiden
  • Eet uitsluitend mager vlees
  • Volg dit dieet nooit langer dan 14 dagen

Het dagelijks ontbijt bestaat uit 1 snee geroosterd vokorenbrood, een halve grapefruit en thee of koffie (zonder suiker of melk). Voor de lunch en het diner zijn er per dag andere ingrediënten, zie hieronder.

Maandag
Lunch: Tomaten (rauw of gestoofd,gegrild),koffie, thee of sodawater en gemengd koud mager vlees.
Diner: Vis of schaaldieren, gemengde salade, grapefruit, en een sneetje geroosterd volkorenbrood.

Dinsdag
Lunch: Vruchtensalade, koffie en thee.
:Gegrild mager rundergehakt, komkommer, sla, tomaten, spruiten, selderie en olijven.

Woensdag
LunchZalm of tonijn uit blik, meloen of grapefruit, en koffie of thee.
Diner:Een plak geroosterd lamsvlees, salade van tomaat en komkommer en koffie of thee.

Donderdag
Lunch:2 eieren, magere cottage cheese, snijbonen, courgette en gestoofde tomaat.
Diner: Gebraden of gegrilde kip, spinazie, snijbonen en groene paprika, en koffie en thee.

Vrijdag
Lunch: Kaas (verschillende soorten), spinazie, en een snee geroosterd volkorenbrood.
Diner: Vis of schaaldieren, gemengde salade en koffie of thee.

Geplaatst in Dieet informatie Getagd met , , , ,