Mayodieet

Dit dieet is erg extreem en duurt maar 14 dagen. Sommigen zijn met dit dieet ruim 8 kilo afgevallen. Of dit een geschikt dieet is voor iedereen is dus zeer in twijfel te nemen. Over het algemeen wordt geadviseerd om een langdurig resultaat te behalen maximaal 2 kilo per week af te vallen, wat soms al erg veel is. Ook het gebruik van veel eieren en vlees in dit dieet wordt door vele deskundigen niet als gezond genoemd.

Hoe werkt het mayodieet?

Alcohol is absoluut verboden. Zout moet worden geminimaliseerd.
Je moet dagelijks anderhalf tot 2 liter water drinken, en u mag onbeperkt salades en steaks eten. Het twee weken durende dieet met alle dagelijkse maaltijden kunt u op diverse sites downloaden. U zult dan zien dat u dagelijks 3 tot 4 eieren moet eten, veel vlees en vis, maar ook groentes en fruit. Door deze twee laatste lijkt het een gezond dieet. U krijgt immers voldoende vitamines binnen. Door het vele vlees en de vele eieren kan echter het cholesterolspiegel enorm stijgen wat vooral voor de risicogroepen tot nare gevolgen als hart- en vaatziektes kan leiden. Door de vele eiwitten die u met dit dieet binnen krijgt kunt u bovendien last krijgen van uw nieren.

Alle vetten en veel koolhydraten zijn uit dit dieet gehaald en daardoor is het een dieet wat u niet te lang moet volgen. Het zal de meesten van ons ook niet lukken omdat het dieet erg eentonig is, je krijgt elke dag dezelfde voeding. Het is daarnaast ook af te raden dit dieet langer dan 2 weken te volgen omdat u dan gewoonweg tekorten aan voedingstoffen krijgt.