Kwarkdieet

KwarkdieetHet kwarkdieet is echt zo’n dieet wat je niet langer dan een week moet gebruiken. Je neemt per dag niet meer dan 600 calorieën en eet erg eenzijdig. Indien je dit dieet volgt kom je aan het eind van de week veel belangrijke voedingsstoffen tekort. Na een week moet je echt weer goed en afwisselend gaan eten om deze tekorten aan te vullen. Met dit dieet kun je 3 tot 5 kilo afvallen binnen 1 week. Het gevaar dat je
na die ene week ook weer snel aan zult komen is erg groot.

Hoe werkt het kwarkdieet?

Gedurende dit dieet eet je kleine porties, die worden verdeeld over een hele dag. Per dag eet je 450 gram magere kwark en 2 afgestreken theelepels boter of margarine. Daarnaast mag je telkens een bijgerecht en een extraatje eten. Voorbeelden van bijgerechten zijn bijvoorbeeld 4 kleine appels, 5 eetlepels appelmoes of 50 gram cornflakes. Voorbeelden van extraatjes zijn bijvoorbeeld een halve paprika, 2 augurkjes of 3 olijven. Voor de complete lijst van bijgerechten en extraatjes kunt u het dieet even opzoeken op internet. Koffie en thee zonder suiker en water mogen onbeperkt worden gedronken.

Het zal voor velen een dieet zijn wat moeilijk is vol te houden. Dit kunt u zelf al begrijpen als u leest wat u mag eten en bedenkt dan een vrouw per dag toch zo’n 1250 calorieën nodig heeft. Maar voor een korte periode, om bijvoorbeeld nét even die ene jurk weer aan te kunnen zou het een prima oplossing kunnen zijn.