Houtsmuller dieet

Dokter Houtsmuller is een internist, geboren in 1924. Hij zegt zichzelf genezen te hebben van kanker door zijn eigen dieet, het Houtsmuller dieet. Het is nooit bewezen dat dit dieet daadwerkelijk kanker geneest. Dokter Houtsmuller had een melanoom op zijn been. Dit is een vorm van huidkanker. Sporadisch komt er een spontane genezing voor.

Het Houtsmuller dieet is dus ook niet bedoeld om af te vallen, maar is bedoeld om kanker te genezen. Of dit echt werkt is niet bewezen. Sommige mensen beweren dat het hen gered heeft. Feit is natuurlijk dat gezond eten altijd goed is voor je lichaam. Het Houtsmuller dieet heeft geen negatief effect op het lichaam en is dus het proberen waard.

Tijdens het dieet mag je koffie en thee drinken, omdat koffie en groene thee een licht kankerremmende werking zouden hebben. Na 9 uur ’s avonds mag je geen koffie of thee meer drinken. Je mag geen geraffineerde suiker meer nemen, wel kun je bruine suiker of honing nemen. Engelse marmelade daarentegen mag je wel nemen, vanwege de kankerremmende stof in sinaasappelschillen.Verse vruchtensappen mogen alleen tijdens maaltijden worden gedronken, het vruchtensap mag eventueel uit een pak kopen, maar dan moet er wel gekozen worden voor vruchtensap zonder toegevoegde suikers.
Fruit dat wordt aanbevolen is onder andere citroen, grapefruit, kiwi en meloen.

Bij groenten wordt er het liefst gekozen voor onbespoten groenten, die eerst een half uur in zout water gelegd worden voor ze verder verwerkt worden.
Er wordt geen vlees gegeten, hoogstens een stukje lever, het liefst van een scharrelkip. In plaats van vlees kan men kiezen voor vette vis, geen magere vis. In vette vis zitten kankerremmende onverzadigde visolie.
Verder kunnen er sojabonen worden gegeten en wordt er gekozen voor halfvolle zuivelproducten en karnemelk. Alcohol mag niet meer gedronken worden.

Of het echt werkt is niet bewezen. Wel zijn dit over het algemeen gezonde keuzes, die je lichaam gezond houden. Het kan dus sowieso nuttig zijn om in geval van ernstige ziekte je eetpatroon aan te passen. Hierbij is het aan te raden te overleggen met je huisarts en eventueel een diëtiste. Ook kan het handig zijn je dan te verdiepen in het moerman dieet. Dit dieet is er op gericht de weerstand van het lichaam te verhogen en zo ziektes te voorkomen. Ook dat dieet heeft overigens geen bewezen werking.