Hoe werkt het South Beach dieet fase 1

Het South Beach dieet waarbij je over het algemeen redelijk normaal kunt eten. En met normaal bedoelen we dan vooral redelijk normale hoeveelheden. Het gaat er in dit dieet veel meer om wat je eet, dan om hoeveel je eet.

Het South Beach dieet schrijft voor dat je zo weinig mogelijk koolhydraten mag eten. Het dieet bestaat uit 3 fasen. In de eerste twee weken mag je zelfs geen koolhydraten eten, voor zover dat mogelijk is.

Je eet in deze 2 weken wel de normale hoeveelheden van de verschillende soorten gevogelte, vlees, en van alle soorten vis. Daarbij moet je ook veel groenten eten.

Tijdens deze periode zijn aardappels, alle fruit, broden, rijst en alles met veel koolhydraten niet geoorloofd. Wat wel weer is toegestaan in de eerste fase: Ei, noten, olijfolie en kaas. Ook het nemen van iets tussendoor is geen probleem. Zorg er wel voor dat je niet boven de normale hoeveelheid calorieën uitkomt natuurlijk.

Door het niet eten van koolhydraten zul je merken dat je minder honger krijgt, en als het goed gaat zul je tussen de 3 en de 6 kilo afvallen.

In een volgend artikel zullen we ingaan op de volgende fases van het South Beach dieet. Dit dieet is vrij goed vol te houden en zorgt voor aardige resultaten. De hierboven beschreven eerste fase is dan ook de zwaarste fase van het dieet, en het vervolg wordt alleen maar makkelijker.