HCG dieet

HCG dieetHCG staat voor Humane Chorion Gonadotropine. Dit is een stof die bij mannen en vrouwen in het bloed kan voorkomen. Het is een natuurlijke stof die bij zwangerschap in een grote hoeveelheid wordt aangemaakt. Bij mannen kan het op jeugdige leeftijd zorgen voor het indalen van de zaadbal.

Het HCG dieet wordt gevolgd door middel van een kuur. Men neemt tijdens deze kuur een paar druppels verdunde HCG per dag. Dit in combinatie met een vetvrij en zetmeelvrij 500 calorieën dieet waarbij het hongergevoel tevens gestild wordt. Met deze kuur moet het mogelijk zijn 300 tot 400 gram per dag aan gewicht te verliezen. Bij deze kuur verlies je voornamelijk vocht en geen vet. De kuur duurt totaal 23 tot 43 dagen. Indien herhaling van de kuur gewenst is mag dat na 6 weken herhaald worden na de eerste kuur. Bij dit dieet is voldoende lichaamsbeweging van essentieel belang.

Toch is dit dieet niet per se een verantwoord dieet omdat je hiermee te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft. Dit dieet bevat bijna geen vitaminen en mineralen. Hierdoor verbrandt je ook bijna niet. Het gevaar van dit dieet is als men weer het normale voedingspatroon gaat volgen, men sneller aankomt dan voorheen. Dit wordt het jojo-effect genoemd. Raadpleeg een diëtist indien u van plan bent dit dieet te gaan volgen.