Groen dieet

Het groene dieet is ontdekt door Christine Michon, een yogalerares en hoofd van de yogalerarenopleiding te Enschede. Zij beweert dat het groene dieet je geestelijk en lichamelijk fitter maakt en dat je je door het dieet beter kunt ontspannen.

Hoe werkt het groene dieet?

Tijdens het groene dieet mag je alleen maar (vooral groene) groenten en fruit eten. Dit is niet zo saai als het klinkt, zo kun je de groentes stomen en mag je er soep of salade van maken. In het groene voedsel zit chlorofyl. Door inname van deze groentes zal je lichaam beter zuurstof op nemen. Hierdoor zul je je zelf fitter gaan voelen. Ook mensen die normaal gesproken luchtwegproblemen hebben kunnen veel hebben aan dit dieet!

Tijdens het dieet drink je ook veel water. De combinatie van water met groenten en fruit zorgt er voor dat er in je lichaam min of meer een ontgiftigingsproces in gang wordt gezet. In feite duurt dit dieet een week, maar je mag het uitbreiden tot maximaal 40 dagen.

Waar dit dieet ook veel aandacht aan schenkt is het spijsverteringsritme van je lichaam. Dit ritme bestaat er in feite uit dat je lichaam per 24 uur 8 uur nodig heeft om voedsel op te nemen, 8 uur om voedsel te verteren en vervolgens 8 uur om de reststoffen kwijt te raken. Daarom is het belangrijk dat je alleen tussen 12 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds eet, zodat je lichaam zich goed kan concentreren op dit ritme.

Verder is dit dieet natuurlijk niet voor niets bedacht door een yogalerares. Je kunt dus begrijpen dat het belangrijk is dat je tijdens het dieet bezig houdt met yogaoefeningen zodat je goed ademhaalt. Ook gelooft Christine Michon dat mediteren zorgt voor ontspanning, waardoor je eten beter verteert wordt.

Een erg eenzijdig dieet, maar het scheelt al een hoop dat je geen calorieën hoeft te tellen. Wel zul je ook moeten bewegen en na dit dieet moeten zorgen voor een goed eetpatroon, omdat anders de kilo’s er zo weer aan zitten.