Genotype dieet

In navolging van zijn beroemde bloedgroep dieet is Peter D’Adamo dit nader gaan onderzoeken, waardoor het Genotype dieet ontstond. In dit dieet maakt hij duidelijk hoe belangrijk de rol van iemands bloedgroep is en tevens breidt hij zijn ideeën uit met andere unieke kenmerken. Hierover schreef hij zijn tweede boek: “Leven volgens je genen”. In dit boek wordt uitgelegd hoe je genen zijn opgebouwd, wat de genen betekenen die voor jou uniek zijn en wat dat betekent voor jouw leef- en eetgewoonten.

Er wordt met behulp van familiekenmerken zoals vorm van je kaak en je vingerafdruk laten zien hoe je je genotype bepaald, oftewel je genetisch plaatje.
In dit boek kun je erachter komen waar je verborgen genetische sterkten en zwakten liggen, door middel van de 12-Genotypeplannen. Hierdoor kun je erachter komen welke leef- en eetgewoonten bij jou passen. Het Genotype dieet is eigenlijk geen dieet maar meer een speciaal voedingsadvies wat gebaseerd is op erfelijke kenmerken.

De 6 Genotypes hebben elk hun eigen kenmerken in de gewichtsproblemen en metabolisme en heeft daarom zijn eigen dieet nodig. Daarbij is het niet nodig om minder te eten maar wel door anders te eten. Je lichaam blijft hierdoor goed in vorm en je zult je een stuk energieker gaan voelen.

De zes Genotypes zijn:

  • De leraar
  • De Jager
  • De Verzamelaar
  • De krijger
  • De Verkenner
  • De Nomade

Voor meer informatie over het Genotype raad ik aan het boek van Peter D’Adamo te lezen, “Leven volgens je genen”