Fitnessdieet

Het fitnessdieet is een voedingswijze die gericht is op het verbranden van vet. In combinatie met dagelijks sporten, zult u hiervan snel resultaat zien.
Bij het fitnessdieet is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Zonder ontbijt komen processen in uw lichaam laat op gang en zal ook uw vetverbranding later starten.

Wat kan ik eten als bij het fitnessdieet?

Een ontbijt van koolhydraten en eiwitten is het beste, bijvoorbeeld driekwart liter magere yoghurt met 40 gram muesli.
Het tussendoortje tussen ontbijt en lunch moet veel eiwitten en koolhydraten bevatten. Eiwitten zijn de bouwstenen van uw spieren, dus het is raadzaam te zorgen dat uw spieren in goede conditie blijven. Neem bijvoorbeeld stukjes tonijn (op waterbasis), tot een salade gemaakt met ananas en ketchup. Als u geen tijd hebt om deze salade te maken, vervang dit tussendoortje dan door een speciale maaltijdvervanger. Deze bestaan uit een uitgebalanceerde samenstelling van eiwitten en koolhydraten.

Wat kan ik eten als lunch bij het fitnessdieet?

Gebruik als lunch producten met meervoudige koolhydraten en neem daarnaast een goede eiwitbron. Bijvoorbeeld een bakje magere vruchtenkwark, een boterham met kipfilet, een glas sinaasappelsap en een appel.
Wij adviseren u te trainen voor de avondmaaltijd. Voordat u gaat trainen is het verstandig iets te eten wat geen koolhydraten bevat. Uw lichaam zal anders de koolhydraten verbranden in plaats van lichaamsvet. Neem bijvoorbeeld een gebakken kipfiletje, bak deze in de wok met een klein beetje olijfolie of light boter of vervang deze maaltijd door een half zakje maaltijdvervanger.

Maaltijd na de fitnesstraining

De maaltijd na de training gebruikt u ongeveer 30 tot 45 minuten na de training. Uw lichaam is tot 30 minuten na de training nog bezig met vetverbranding en dat proces zou verstoord worden door te gaan eten. Uw maaltijd moet hoofdzakelijk uit eiwitten bestaan. Koolhydraten worden ‘s avonds namelijk opgeslagen als vet en dat moet voorkomen worden. Neem bijv. een kipfilet, een stukje broccoli, een uit, champignons en een rode paprika, snij alles in kleine stukjes en bak dit in een wok met een beetje zout, peper en ketjap. Drink als afsluiter groene thee, want dit stimuleert de vetverbranding.