Fitluc dieet

Wat is het?
Het Fitluc dieet bestaat uit een aantal verschillende dranken, soepen, maaltijden en toetjes. Je krijgt een aantal zakjes die je als maaltijd of drank kunt gebruiken. Er zijn verschillende smaken dranken en toetjes, abrikoos, chocola, cappucino, perzik, etc. etc. De maaltijden bestaan voornamelijk uit macaroni of een omelet. Je neemt zes zakjes per dag, op de momenten dat je er zelf trek in hebt. De inhoud van de zakjes bestaat voornamelijk uit biologische eiwitten, met toegevoegde vitaminen en mineralen. Door de eiwitten, blijft de bloedsuikerspiegel constant, waardoor je geen trek in suikers krijgt. Ook heb je minder honger-gevoel. Volgens Fitluc zorgen de eiwitten ervoor dat de vetten beter worden verteerd en afgescheiden.

Is het voor iedereen?
Het dieet wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, of tijdens borstvoeding. Dit omdat er geen onderzoek naar effecten op ongeboren of kleine kinderen is gedaan. Voor jonge kinderen, vanaf 6 jaar, wordt aangeraden dit dieet alleen op doktersadvies te gebruiken.

Wat kost het?
Het eerste kennismakingspakket van Fitluc kost €160,–. Dit is voor acht dagen.

Wat is het effect?
Fitluc zelf zegt dat na een kuur van acht dagen je 2 tot 4,5 kilo afvalt. Het lichaam volgens Fitluc is in die acht dagen gewend aan verantwoorde voeding.

Wat is het effect op lange termijn?
Verantwoorde voeding en beweging zijn de basis van een gezond gewicht. Met het Fitluc dieet val je in acht dagen enkele kilo’s af, en raakt je lichaam gewend aan een ander (gezond) voedingspatroon. Dit kan je wel een beetje op weg helpen, maar het is zeker geen wondermiddel. Je zult zelf gezond moeten leven om op een gezond gewicht te komen en te blijven. Het dieet is wel geschikt als je door omstandigheden weinig beweging hebt gehad, en de extra kilo’s snel kwijt wilt raken.