Eierdieet

Het eierdieet is een crashdieet. Je kunt er in 7 dagen tijd wel 5 kilo mee afvallen! Ook wordt er beweerd dat je tijdens het volgen van het eierdieet geen honger hebt. Je krijgt met dit dieet per dag tussen de 500 en 700 calorieën binnen. Je zult bijna geen vetten of koolhydraten binnenkrijgen. Het is niet de bedoeling dat het dieet langer gevolgd wordt dan 7 dagen. Mocht je na 7 dagen geen of weinig resultaat zien, dan kun je het beste eerst weer twee weken normaal eten voor je opnieuw begint met het eierdieet.

Het dieet start je iedere ochtend met 2 eieren, een grapefruit en koffie of thee. Het is dus aan te raden dat je van eieren houdt. In de thee of koffie mag je geen suiker of melk toevoegen. Wel mag je een zoetje in je koffie of thee doen.

Door de week heen eet je vooral salade, groentes, grapefruit en natuurlijk veel eieren! Tijdens het eierdieet mag je geen alcohol drinken. Ook mag je geen olie gebruiken bij de salades, wel mag je gebruik maken van een klein beetje light dressing.

Doordat het een crashdieet is, kan het zorgen voor een Jojo-effect. Je zult na dit dieet er zelf voor moeten zorgen dat je gezond eet. Als je verder gaat met je slechte eetgewoontes, vliegen de kilo’s er zo weer aan. Vaak zul je dan zelfs nog een paar kilo extra aankomen! Dit komt doordat je lichaam lange tijd zuinig aan heeft moeten doen. De grote hoeveelheden voedsel die het lichaam nu binnenkrijgt, zal hij opslaan als vet. Het kan hierdoor handig zijn om in combinatie met het dieet te beginnen met bewegen. Dit zet je lichaam aan tot een betere vetverbranding.

Let op: mensen met een te hoog cholesterol gehalte moeten dit dieet niet volgen!