Dr Phil dieet

Het dieet van de bekende dr. Phil, wat eigenlijk het Shape Up Plan heet, is een groter plan dan enkel het veranderen van uw eetgewoonten. Het denken en uw levensstijl moeten worden aangepast met dit dieet. Dr. Phill gelooft niet in strenge dieten of uithongeren, waarbij het jojo-effect snel aan bod kan komen. Volgens dr. Phill is dit een dieet die op langere termijn ook stand zal houden, omdat niet alleen het eetpatroon gewijzigd wordt, maar ook uw houding tegen over eten.

In de dieetboeken van dr. Phil gaat u uw overgewicht aanpakken bij de basis. Deze basis is uw levensstijl aanpassen. Dit kan doormiddel van de zeven sleutels die dr. Phil hanteert in zijn boeken.

  • Een gezonde denkwijze creëren: beoordeel negatieve gedachten op de waarheid, niet enkel op emoties.
  • Met regelmaat bewegen in uw dagelijks leven toepassen.
  • Zorg dat anderen in uw omgeving uw niet aanzetten tot eten.
  • Wees bewust van wat u eet. Leer gezond voedsel kennen en kies daar ook voor.
  • Zorg dat u steun heeft bij anderen.
  • Los eerst emotionele problemen op die u wellicht tot eten aanzetten.
  • Probeer te ontdekken waarom u eet en zorg dat u hier controle over krijgt.

Dit dieet gaat dus meer over de basis van het eten dan over het eten zelf. De nadruk bij dit dieet ligt op het ‘waarom’. Door de stappen in de boeken te volgen probeert u erachter te komen wat de reden is van uw overgewicht. Is het bijvoorbeeld omdat u niet lekker in uw fel zit, of zijn er andere emotionele redenen? Ook komt eten vaak als een troostmiddel voor. Zodra u de oorzaak achterhaalt en erkent, kunt u volgens dit dieet uw hele levenswijze, dus ook uw voedingspatroon aanpassen.

Voor mensen die snel een bepaald gewicht willen behalen is dit dieet minder geschikt. Het gaat er hier om dat u op een langzame wijze uw houding tegen over eten verandert. Een voordeel hiervan is dat een jojo-effect zo gemakkelijker uitblijft omdat de gezonde levenswijze op een gegeven moment onderdeel van uzelf uitmaakt.