Denk je slank

Wat is het?
Het “Denk je slank”-dieet richt zich voornamelijk op de psychologische kant. Door verschillende testjes en oefeningen krijg je inzicht in jezelf, en leer je je valkuilen kennen. Je leert wanneer je een ‘vreet’-moment krijgt, wat voor soort eter je bent, en hoe je daarmee het beste om kunt gaan. Het dieet werkt aan zelfvertrouwen. Volgens dit dieet is je gewicht helemaal niet zo belangrijk, het bepaalt maar voor een deel hoe je eruit ziet. Je hebt ook nog uitstraling, een gezicht, een manier van handelen.

Hoe werkt het?
Het dieet duurt zes tot acht weken. Je leert bewust te eten en de tijd te nemen voor een maaltijd. Ook leer je te herkennen wanneer je verzadigd bent, en wat het verschil is tussen honger, trek en een verlangen naar eten. Als laatste leer je over eten in moeilijke situaties, bijvoorbeeld op uitjes, verjaardagen, of als iemand je eten opdringt.

Wat kost het?
Alleen het boek kost 5 euro, de online cursus met begeleiding kost 295 euro (zonder boek). Er is regelmatig een aanbieding voor de online cursus, waardoor deze veel goedkoper wordt.

Is het voor iedereen?
In principe kan iedereen het “Denk je Slank” dieet volgen. Het heeft het meeste voordeel bij mensen die emotie-eters zijn, of ‘snack’-buien hebben. Als je al weet dat er iets aan je eetpatroon niet goed zit, en ook weet hoe dat beter moet, maar het lukt steeds niet. Dan kan dit boek, of de online cursus je op weg helpen. Ook is het erg geschikt voor mensen die problemen hebben met hun zelfvertrouwen door hun gewicht.

Wat is het effect?
Je denkwijze verandert, aan de ene kant leer je jezelf te accepteren, aan de andere kant leer je bewust te zijn van je eetmomenten. Door deze veranderingen ga je er eigenlijk altijd op vooruit, zelfs al verlies je maar weinig gewicht, je denkt toch beter over jezelf, waardoor je een andere houding krijgt, je meer geluk uitstraalt en je positiever in het leven staat.