Crashdieet

Van een crashdieet is sprake indien men minder dan 1300 calorieën per dag tot zich neemt. Ziekenhuisdiëten vallen ook onder het crashdieet, hier wordt vaak gebruik van gemaakt indien het noodzakelijk is af te vallen voor een operatie. Ook het Sonja Bakkerdieet valt onder het crashdieet.

Het crashdieet wordt vaak gebruikt om voor de vakantie nog even gauw wat kilo’s kwijt te raken of als je gaat trouwen toch nog de trouwjurk te passen die je maanden geleden hebt uitgekozen.

Het crashdieet is niet geschikt indien je op je streefgewicht wilt blijven omdat als je stopt met dit dieet de kilo’s er weer aanvliegen.
Een crashdieet kan geen verantwoorde manier van afvallen genoemd worden en het wordt dan ook ten strengste afgeraden dit dieet over een lange periode te volgen. Bij een crashdieet kunnen we onder de meeste gevallen spreken over ondervoeding omdat je met dit dieet veels te weinig calorieën binnenkrijgt.

Indien je dit dieet volgt, zorg er dan voor dat je de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt, dit kun je ook doen door middel van het innemen van voedingssupplementen.
Het gevolg van dit crashdieet kan zijn dat je heel snel weer terug bent op je oude gewicht en ook veel kans hebt op een verlaagde stofwisseling. Wat weer te weinig energie, vermoeidheid etc. kan veroorzaken.

Wil je echt verantwoord afvallen met een blijvend resultaat raadpleeg hiervoor dan een dietist.