Body Sense dieet

Het Body Sense dieet is speciaal gericht op vrouwen. Door middel van het letten op calorieën en het laten staan van suikers in combinatie met het luisteren naar uw eigen lichaamssignalen kunt u op een langzame en verantwoorde wijze afvallen. Het doel van dit dieet is het kunnen behalen van een natuurlijk gewicht, het gewicht dat bij uw lichaam past. Dat het speciaal voor vrouwen is komt doordat het dieet toegepast is op de hormonale veranderingen in het vrouwelijk lichaam.

De bedoeling van het Body Sense dieet is dat u langzaam en gezond eet, zodat u leert aan te voelen wanneer u echt vol zit. Bij dit dieet mag u een grote hoeveelheid voedingsmiddelen nuttigen, het is alleen van belang dat deze weinig calorieën bevatten. De calorieën moeten wel constant bijgehouden worden, dit kan door middel van calorielijstjes die precies aangeven in welk product hoeveel calorieën zitten. Van groente en fruit mag er dus genoeg gegeten worden, ook volkoren producten passen goed in dit dieet. Vet wordt echter beperkt tot kleine porties. Voor vrouwen met eetaanvallen is dit dieet erg geschikt. De suikerhoeveelheden worden gematigd en doordat u langzaam leert eten, voelt u aan wanneer u verzadigd bent. Dit voorkomt eetaanvallen.

In een zogenaamd body-dagboek houdt u dagelijks zaken bij wat betreft uw voeding maar ook uw gevoelens en gedachten. Hierdoor kunt u uiteindelijk verbanden gaan leggen tussen voeding en gedachten en kunt u erachter komen welke periodes u meer behoefte heeft aan eten. Het dieet is daarom ook gebaseerd op de menstruatiecyclus. In de eerste fase hiervan mag u bijvoorbeeld minder calorieën hebben, terwijl u op andere momenten in de cyclus meer behoefte heeft aan de calorieën. Zo houdt het dieet rekening met de hormonale schommelingen van het lichaam en past het dieet zich daarbij aan.

Met dit dieet kunt u op een natuurlijke manier afvallen naar een gewicht dat bij u lichaam past. Het is geen crashdieet dat erg snel gaat, maar door de langzamere werken van Body Sense is het wel een opstap naar een nieuwe levensstijl. Het combineert uw eetgedrag met uw gedachten en zo kunt u bewuster worden van uw eigen lichaam.