Bloedgroep dieet

Per persoon reageren we als mens verschillend op voeding. Dit is te verklaren doordat de stofwisseling bij elk mens anders is. Het verschilt per bloedgroep welke soort stofwisseling men heeft. Vlees is bijvoorbeeld goed voor bloedgroep O maar juist niet voor bloedgroep A. Een bloedgroepdieet is daarom lang zo gek nog niet.

Het resultaat van het vermijden van voeding die niet bij de bloedgroep past is dat het immuunsysteem wordt versterkt. Minder snel moe, zich energieker voelen en gewichtsverlies tot gevolg.
Een natuurarts uit Amerika, genaamd Peter D’Adamo is de bedenker en ontwikkelaar van het bloedgroepdieet.
Niet alle voeding past bij een bepaalde bloedgroep, probeer daarom voedingsmiddelen te mijden die reageren met de bloedgroep.

Mensen met bloedgroep O wordt geadviseerd weinig tot geen koolhydraten te nemen, maar juist eiwitten te nemen (vlees, vis). Tarwe en bepaalde soorten granen kunnen problemen opleveren. Erg goed voor deze bloedgroep zijn : Broccoli, Prei, Uien, Boerenkool, Pruimen, Vijgen, Rund en Lamsvlees, Makreel, Tong, Zalm en Haring, Walnoten en Geitenfeta.

Voor mensen met bloedgroep A wordt geadviseerd vegetarisch te eten, weinig zuivel te gebruiken en veel koolhydraten tot zich te nemen. Voor deze groep kunnen producten zoals zalm, sardine, makreel, olijfolie, spinazie, broccoli, linzen, bosbessen, ananas, prei, pinda’s, kerzen, groene thee en koffie heilzaam werken.

Voor bloedgroep B is vlees, vis, groenten en granen het beste. Overigens is B de enige bloedgroep die zuivelproducten kan verdragen.
Sardines, geitenkaas, yoghurt, olijfolie, lamsvlees, koolsoorten, bananen en druivensap is erg goed voor deze bloedgroep.

Voor bloedgroep AB is lamsvlees, pinda’s, forel, kwark, groene groenten, ananas en rijstproducten erg goed.
Over het bloedgroepdieet is veel informatie te vinden, maar geadviseerd wordt om hiervoor een diëtist te raadplegen om zo tot het gewenste resultaat te kunnen komen.