Bioklok dieet

Het bioklokdieet is alleen bedoeld voor vrouwenHet Bioklok dieet is speciaal en zelfs alléén voor vrouwen, omdat het volledig gericht is op je eigen menstruatiecyclus en de veranderingen die je lichaam elke maand ervaart. De dagen vlak voor de menstruatie zijn voor de meeste vrouwen de moeilijkste dagen om sterk te blijven. En tijdens de menstruatie voel je je meestal wat neerslachtig, waardoor je jezelf eerder wilt opvrolijken met iets lekkers…
Daarom is het prettig dat het bioklok-dieet je niet alleen de keus biedt uit drie versies, van streng lijnen tot geleidelijk afvallen, maar je ook praktisch op weg helpt met menu’s, recepten en veel tips, waaronder ook oefeningen.

Hoe werkt het bioklok-dieet?

Kies je lijnschema: wil je snel afvallen en kun je streng zijn voor jezelf? Kies dan ‘plan 1’ (gemiddeld 1.000 calorieën). Dit kun je maar korte tijd volhouden, en is dus geschikt als je tot ongeveer 8 kilo kwijt wilt. ‘Plan 2’ (gemiddeld 1.250 calorieën) is minder streng en dus beter vol te houden. Voordeel: je kunt meer afvallen, tot zo’n 20 kilo. ‘Plan 3’ (gemiddeld 1.500 calorieën per dag) is de langzaamste maar ook duurzaamste methode, geschikt om 20 kilo of meer te verliezen.
Elk ‘plan’ is onderverdeeld in 3 fases, afgestemd op de maandelijkste cyclus. Fase A is streng, met veel groente en fruit en weinig zoet en vet. Halverwege je cyclus gaat fase B in: meestal verandert dan je stemming en daarom mag je dan af en toe een tussendoortje. Fase C is voor als het echt nodig is en je je heel rot voelt. Je mag dan meerdere tussendoortjes per dag, zélfs een keer chocolade!

Het bioklok-dieet is ontwikkeld door dr. Alan Davis. Het is een dieet dat echt -letterlijk- op je lijf geschreven is en bedoeld is om het gevreesde ‘jo-jo’-effect te vermijden. Het is makkelijker vol te houden dan diëten die de hele maand door hetzelfde zijn. Het is echter NIET geschikt: als je zwanger bent of borstvoeding geeft, een eetstoornis hebt, nog geen 18 jaar bent, in de overgang bent of bent geweest én (uiteraard…) als je geen vrouw bent.