Biamed programma

Het Biamed Programma onderscheidt zich van andere diëten door de intensieve begeleiding door een arts of diëtist. Dit kan je natuurlijk als een extra stok achter de deur zien, want jezelf kan je nog wel voor de gek houden maar een diëtist trapt niet in allerlei smoesjes!

Hoe werkt het BIAmed concept?

Het idee achter het programma is het herstellen van de balans in je lichaam. Niet alleen de BMI (gewicht in verhouding tot je lengte) maar juist de verhouding vet, spierweefsel en water is hierbij belangrijk. Die verhouding wordt in kaart gebracht door een BIA-meting. Deze wordt verricht bij de start van het programma en vervolgens eens per twee weken. De BIA-meting laat ook zien wat de energiebehoefte van jouw lichaam is, zodat het programma daarop kan worden samengesteld.

De beginfase van het programma omvat het daadwerkelijke afvallen: door het vervangen van 1 tot 2 maaltijden per dag door maaltijdvervangers plus een gewone (maar magere) avondmaaltijd, gebruik je totaal 1.000 Kcal per dag. De maaltijdvervangers bestaan uit een speciaal samengesteld poeder, dat je mengt met magere of halfvolle melk of yoghurt. In deze fase kunt je tot 1 kilogram vet per week verliezen, je spiermassa bliift gelijk.

Als je rond je streefgewicht zit, gaat de tweede fase in: behoud van je gewicht door een uitgebalanceerd voedingspatroon. Je leert weer opnieuw gezond en evenwichtig te eten.
Ook nu wordt je lichaamssamenstelling elke 2 weken in de gaten gehouden met een BIA-meting.

Het Biamed Programma is heel goed geschikt voor mensen die onder begeleiding en op verantwoorde wijze (een flink aantal kilo’s) willen afvallen. Je leert een nieuw eetpatroon, waardoor het gewichtsverlies blijvend kan zijn. Door de intensieve, professionele begeleiding is het programma ook bestemd voor mensen die klachten hebben die met hun (over)gewicht te maken hebben, zoals hoge bloeddruk of suikerziekte. Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten van het programma.