Appeldieet

Het appeldieet is een dieet dat vooral in de Verenigde Staten veel aanhangers heeft. Het is bedacht door Tammi Flynn.

Eigenlijk is het een heel simpel dieet. Je eet voor iedere maaltijd één a twee appels. Hierdoor wordt je hongergevoel verminderd, op deze manier zul je minder van je ontbijt, lunch of avondeten eten. Door telkens een appel te eten blijft de insulinewaarde in je lichaam op de juiste hoogte. Hierdoor neemt het hongergevoel af. Ook zal je lichaam vet beter verbranden. Tevens worden je spieren sterker door het appeldieet.

Het appeldieet is geschikt voor iedereen en is een redelijk verantwoorde manier van afvallen. Het is natuurlijk wel handig als je van appels houdt, omdat je er meerdere per dag eet. Het appeldieet is geen crashdieet en je verliest er niet snel veel gewicht mee. Het gewichtsverlies verloopt heel geleidelijk waardoor de kans groter is dat het gewichtsverlies definitief is. Wel zul je daarvoor dit voedingspatroon moeten aanhouden. Zoals bij vrijwel alle diëten is ook bij dit dieet beweging een essentieel onderdeel.

Appels bevatten antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor de stofwisseling in het menselijk lichaam. Het is het beste om felgekleurde appels te kopen, deze bevatten meer antioxidanten dan de lichtgekleurde appels. De antioxidanten bevinden zich vooral in de schil, dus het is belangrijk de appels met schil en al op te eten.

Hoe positief dit allemaal ook klinkt, ook het appeldieet heeft zijn nadelen. Je zult per maand minstens 100 appels opeten en dit zorgt er voor dat je waarschijnlijk al snel geen appel meer kan zien. Verder zul je goed op je tanden moeten letten. Het appelzuur kan slecht zijn voor je gebit en je zult dan ook vaak je tanden moeten poetsen.