Anti-aging dieet

Het anti-aging dieet is niet echt gericht op afvallen. Wel is het erop gericht het verouderingsproces tegen te gaan. Het is gebleken dat bepaalde voedingsmiddelen beter werken dan veel antirimpel crèmes.

Boven de dertig merk je dat je langzaam rimpels krijgt en dat het verouderingsproces langzaam maar zeker op gang begint te komen. Het proces vertragen of soms zelfs helemaal tegenhouden zou volgens het anti-aging dieet mogelijk moeten zijn. Hiervoor moet er gezorgd worden voor inname van de volgende vijf jongmakers, die in producten zitten:

  • Phenole
  • Flavonoide
  • Carotenoïde
  • Etherische oliën
  • Aminozuren

Bij dit dieet gaat het om het bijhouden van punten. Alle jongmakers leveren pluspunten op, alle oudmakers leven minpunten op. Men moet er voor zorgen dat er ongeveer 1500 pluspunten per week ingenomen worden. Dan zul je na 3 maanden effect merken. Je zult je dan gezonder voelen en er jonger uitzien.

Bij de jongmakers horen appels, zalm, uien, tomaten en bonen. Bij de oudmakers staan de gebraden worsten en kant-en-klaar maaltijden. De meeste minpunten worden uitgedeeld aan frisdrank.

Men telt het aantal pluspunten op, trekt daar het aantal minpunten vanaf en heeft dan zijn of haar totale score. Bij dit dieet mag je dus prima zondigen. Oftewel, eet je 3 kroketten (3 x 25 minpunten) dan heb je een score van -75. Dat betekent dat je een kopje groene thee moet drinken (30 pluspunten), een portie zuurkool moet nuttigen (35 pluspunten) en een gekookt zult moeten eten (15 pluspunten). Dat brengt je score weer op nul.

Of je er echt jonger van wordt als je eerst flink zondigt en daarna jezelf volpropt met soja en groentes is de vraag. Wel is het natuurlijk effectief om veel gezonde dingen te eten en je lichaam te voorzien van de nodige vitamines en mineralen.