Afslanken met zeemodder

Afslanken met zeemodder is een vorm van plaatselijk afslanken. De zeemodder zorgt ervoor dat dode huidcellen en (hoofd)haarschilfers worden verwijderd van het lichaam. U bestrijdt door de werking van de zeemodder cellulitis, waardoor u plaatselijk kunt afslanken.

Veel mensen vinden cellulitis (in de vorm van kuiltjes in de huid of bultjes op de huid) op hun armen of benen. Als u zich aan deze cellulitis stoort, kan afslanken met zeemodder een goede manier zijn om van de cellulitis af te komen. De huid zal na een behandeling met zeemodder namelijk de oorspronkelijke, slanke en stevige vorm terugvinden.

Wat doet zeemodder precies?

Zeemodder hydrateert en voedt de huid, waardoor de huid ontspant en kalmeert en jonger aanvoelt. Ook helpt de zeemodder tegen jeuk, rode plekjes, spierpijn, gewrichtspijn, haaruitval, puistjes en roos. Dat zijn allemaal mooi bijkomstigheden als u besluit af te slanken met zeemodder.

Zeemodder is rijk aan allerlei soorten mineralen. Zeemodder kan nog beter zijn werk dan als u de modder gebruikt in combinatie met essentiële huidoliën. De oliën zorgen voor een optimale ontspanning van de huid, waardoor de werking van de zeemodder nog beter zal zijn. Een ontspannen huid is namelijk een gezondere huid.

Hoe gebruikt u zeemodder?

U brengt de modder uit het potje dik aan op de huid, daar waar u wilt afslanken. (Of de modder warm of koud moet zijn, dient u in de gebruiksaanwijzing van het product dat u gebruikt te lezen.) Hierna omwikkelt u de huid met de modder met folie. U dient de folie en de modder warm te houden met handdoeken. U kunt natuurlijk ook een warmtedeken gebruiken. Na ongeveer 20 minuten mag u de huid schoonspoelen. Voor een optimaal resultaat herhaalt u dit proces enkele keren per week. Als u olie wilt gebruiken in dit proces, smeer deze dan na de behandeling met de zeemodder op uw huid om de huid te laten ontspannen.